Frans Douwe Slot

Piano

Frans Douwe Slot (1983) kreeg op zesjarige leeftijd zijn eerste lessen van Henk Oosterhuis. Hij vervolgde zijn studie bij Rein Albert Ferwerda in Drachten waarna hij werd toegelaten tot het Noord Nederlands Conservatorium in Groningen. Hij studeerde de eerste jaren op het conservatorium bij Klára Würtz en sloot zijn Bachelor in Groningen cum laude af onder leiding van Tamara Poddubnaya en Nata Tsvereli.

In 2008 behaalde Frans Douwe Slot eveneens cum laude zijn Master of Music diploma aan de Hoge School voor de Kunsten Utrecht wederom bij Klára Würtz. Tijdens zijn Master studie verdiepte hij zich in de romantische periode en nam hij zijn eerste CD op die zeer positief door de pers werd ontvangen. In 2009 deed hij een vervolgstudie aan de Franz Liszt Academy of Music in Boedapest bij Szokolay Balázs en nam in datzelfde jaar zijn tweede CD op. Vanaf 2002 deed Frans Douwe met succes mee aan nationale en internationale concoursen. Hij won meerdere prijzen tijdens het Prinses Christina Concours waaronder een eerste prijs tijdens de regionale finales. In Bulgarije mocht hij in 2002 een eerste prijs in ontvangst nemen tijdens het Internationaal Concours “Hopes, Talents, Masters”. Ook won hij in Bulgarije de tweede prijs op het Schubert Concours.

Samen met cellist Sietse-Jan Weijenberg won hij in St. Petersburg een derde prijs op het Maria Yudina Festival. Frans Douwe Slot treedt zowel in Nederland als in het buitenland op. Hij gaf onder andere concerten in Duitsland, Rusland, Hongarije, Bulgarije en Guatemala. Hij soleerde in Stadsschouwburg De Harmonie Leeuwarden in de pianoconcerten van Robert Schumann en Edvard Grieg. Frans Douwe Slot is op dit moment docent en concertcoördinator aan de Ferwerda Academie. Naast zijn les- en concertpraktijk als solopianist treedt Frans Douwe Slot ook op als kamermusicus o.a. meerdere malen in samenwerking met Emmy Verhey.

www.fransdouweslot.com