Colori Ensemble: Komende concerten

mei 6, 2017

Zondag 14 mei 2017

Moederdagconcert Colori Ensemble met Friese première in De Lawei
Vorig seizoen maakte het Colori Ensemble een succesvol debuut in De Lawei. Op zondag 14 mei staan we wederom in de kleine zaal, deze keer met een bijzonder moederdagconcert.

Tijdens dit concert, waarop we voor de eerste keer samenwerken met pianist Robert Poortinga, brengen we een nieuw werk van de Friese componist Sipke Hoekstra in première: Spectrum a 4, opgedragen aan het Colori Ensemble, is een spectaculair werk dat een beroep doet op het uiterste kunnen qua samenspel, kleuring en techniek. Deze kersverse compositie wordt geflankeerd door hoogtepunten uit het romantische Russische repertoire: Schilderijen van een Tentoonstelling van Moessorgski en delen uit De Notenkrakersuite van Tsjaikovski.

Plaats: Schouwburg De Lawei Drachten
Aanvang: 11.00 uur
Reserveren: www.lawei.nl

Zondag 21 mei 2017 

Colori Ensemble speelt vernieuwd en vernieuwend repertoire in Sint Jacobiparochie
Het programma van het Colori Ensemble op zondag 21 mei in de Groate Kerk bevat een mooie mix van het gouden repertoire van Russische componisten en een kersverse compositie van Friese bodem. De Schilderijen van een Tentoonstelling van Moessorgski en delen uit de Notenkrakersuite van Tsjaikovski hoort u in een tussenvorm van de piano- en orkestversie. Spectrum a 4 is de titel van het werk dat Sipke Hoekstra heeft gecomponeerd voor en in opdracht van het ensemble. Een spectaculair werk dat een beroep doet op het uiterste kunnen van de ensembleleden qua samenspel, kleuring en techniek. Zowel de arrangementen als de nieuwe compositie gaan in de meimaand in première.

Plaats: Sint Jacobiparochie
Aanvang: 15.30 uur
Zie: www.groatekerk.nl
Reserveren: reserveringen@groatekerk.nl