Colori Ensemble verzorgt premières Friese componisten

maart 25, 2016

In de maanden februari en maart hebben we twee premières mogen verzorgen van werken van Friese componisten. Op zondag 14 februari speelden we in de Noorderkerk van Theater Sneek het werk Fjilden, Sonata a quattro van de uit Oranjewoud afkomstige Peter Visser. Hierin beschrijft de componist de hectiek van de stad t.o.v. de rust van het Friese platteland. Op zondag 13 maart gaven we een concert in Schouwburg De Lawei in Drachten met op het programma o.a. de eerste uitvoering van ORBIS, het aan Wilma Jongsma opgedragen solowerk voor hobo, gecomponeerd door Wim van Ligtenberg uit Leeuwarden.

De titel van het werk betekent kringloop en de componist heeft hierin “het komen en gaan” beschreven, zowel in de natuur als in het menselijk bestaan. Binnenkort te verwachten: de première van een nieuw werk van Sipke Hoekstra uit Bilthoven. Wordt vervolgd!